top of page

Haal jouw Diepenbeeks kwartetspel af!

Spelenderwijs Diepenbeeks leren kallen? Het kan via het kwartetspel in het Diepenbeeks dialect. Een idee i.h.k.v. het burgerbudget 2022. Het spel is intussen klaar voor verdeling. Er is een kwartetspel voorzien voor elk Diepenbeeks gezin. Ontdek snel waar je een exemplaar kan afhalen....

Foto: © diepenbeek.be

Verdeelpunten Hoe geraak je nu aan zo’n kwartetspel? Wel, de spellen worden vanaf 16 oktober verdeeld via een aantal verdeelpunten. Je kan een spel komen afhalen tijdens de openingsuren:

  • aan het Vrijetijdsloket

  • in de bibliotheek

  • aan het onthaal in het gemeentehuis

Bugerbudget De Diepenbeekse taal op een ludieke, speelse wijze onder de mensen brengen, bij jong en oude(er). Dat was het idee dat Giedo Wysmans vorig jaar indiende i.h.k.v. het eerste burgerbudget. Het idee kreeg voldoende stemmen en kon worden uitgevoerd.

“De bedoeling van het kwartetspel is om via een spelelement het Diepenbeeks dialect meer kansen te geven.” vertelt Guido Wysmans, bezieler van het project. “Het was voor mij belangrijk dat we een spel ontwikkelden waarin de deelnemers met elkaar moeten praten. Vandaar de keuze voor een kwartetspel. Spelers moeten immers kaarten aan mekaar vragen in het dialect, en zo ontstaat er conversatie. Bij elk woord hoorde natuurlijk ook een afbeelding. En daarvoor ging ik te rade bij Yvan Achten van de Heemkundige Kring. Hij zorgde voor een aantal tekeningen in het Diepenbeeks woordenboek en was meteen mee in het vatten van de boodschap achter de tekening."


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page