top of page

Hasseltse Grenslandhallensite wordt Park H

De kogel is door de kerk. Park H is de nieuwe naam van de Hasseltse Grenslandhallensite, die op termijn omgetoverd zal worden tot een groen landschaps- en belevingspark. Met het gevarieerde en ruime aanbod van Ethias Arena, Ethias Theater en de omliggende projecten met toch al ruim 1,1 miljoen bezoekers op de site, werpt Park H zich op als het belevingscentrum van Limburg en dat met ctiviteiten en voor alle leeftijden.

Foto: © OnOff

De evenementensite in Hasselt heeft sinds de overname van de Ethias Arena en het Congrestheater in 2012 door de nv Antwerps Sportpaleis een grondige transformatie ondergaan. Zo werd er geïnvesteerd in nieuwe gebouwen en de bestaande gebouwen erden grondig gerenoveerd. Ideaal dus om nieuwe partners aan te trekken en zo ook nieuwe activiteiten.

Gespreid over zes jaar besteedde de nv Antwerps Sportpaleis ruim 14 miljoen euro aan de verbouwing van de Ethias Arena, de ombouw van het Congrestheater naar het Ethias Theater en werden de oudste delen van de Grenslandhallen tot de nieuwe expo- en eventruimte Expo Hasselt ook aangepakt.


Nu de nieuwe gebouwen zo goed als klaar zijn zal de Sportpaleis Group samen met de vzw Grenslandhallen en de stad Hasselt de hele site verder omvormen naar een landschapspark, om de bezoekers een nog aangenamere ervaring te bezorgen. De naam wordt Park H en mikt op bezoekers uit binnen- en buitenland.

bottom of page