top of page

Heel wat Bilzenaren pikken het niet dat stemmenkanon Johan Sauwens opnieuw buitenspel is gezet.

Bilzen staat volledig op zijn kop. Heel wat inwoners vragen zich af of de verkiezingen nog wel eerlijk verlopen. Uiteraard is dit wel het geval, maar in de vorming van nieuwe meerderheden vallen er soms toch slachtoffers waar je ze niet zou verwachten.

In Bilzen is stemmenkampioen Johan Sauwens van de lokale CD&V-lijst Trots op Bilzen volledig buitenspel gezet en dat vinden heel wat inwoners helemaal niet kunnen. De huidige coalitie van Beter Bilzen (Open Vld), N-VA en Bilzen Bruist (sp.a) gaat verder met een erg nipte meerderheid. Frieda Brepoels van N-VA staat wel haar burgemeestersjerp af aan Bruno Steegen van Beter Bilzen.


Dit zijn alvast enkele meningen van een aantal boze inwoners van Bilzen:


"Bruno Steegen wordt de nieuwe burgemeester van Bilzen!!! Wat een schande!! Diegenen die nu samen gaan hebben dus het grootste respect voor de Bilzerse inwoners! N-VA is dus duidelijk een slechte verliezer.."


"Schijnheilig opgevoerd toneel door gans die politiekers! Grens tussen armoede en rijk word groter nog meer betalen(zeker voor alleenstaanden!) wat een apenland!"


"In sommigen hun ogen is Bilzen vooruit gegaan de laatste 6 jaren? In onze ogen is dat anders hoor.. de Brugstraat (een jarenlange legende) is kapot. En niet zagen.. jullie hebben ook op deze 'ruige buurt' gezeten. Terras Bilzen is weg. Wij jeugd kunnen nergens meer naartoe en ik vind het erg want dat is Bilzen, horecastad, levende stad,.. en nu? Ik dacht dat mijn kinderen hetzelfde warme gevoel zouden hebben als ze hier zouden op groeien. De stad is saai geworden."


" Dit is gewoonweg geen respect naar de kiezer toe. Wij doen maar op. Onze postjes en eigenbelang. Meer niet."


Ondertussen hebben heel wat Bilzenaren op Facebook hun profielfoto aangepast met bovenstaande foto om zo het bestuur te laten weten dat ze helemaal niet akkoord zijn. We zijn echt wel benieuwd hoe dit verder gaat aflopen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

bottom of page