top of page

Het nieuwe net, hoe zit dat nu met Hoeselt?

Jij kent je route van A naar B vanbinnen en vanbuiten. Misschien wandel of fiets je wel naar een station, waar je de trein neemt. Of je neemt de auto tot aan een park-and-ride en springt daar op de bus richting het centrum.Vanaf 6 januari 2024 kan dat in Hoeselt nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we in verschillende fases voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoermiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.


Foto: © delijn.be

Zo ziet het nieuwe net er voor Hoeselt uit vanaf 6 januari 2024:

Lijn 10 Genk – Bilzen – Tongeren

  • Neem lijn 10 elk half uur van Genk Station via Zutendaal, Munsterbilzen, Bilzen, Hoeselt naar Tongeren Hospitaal en Tongeren Station. Dat is dubbel zo veel.

  • Aan Genk Station zijn er diverse overstappen mogelijk op de stads- en streeklijnen. Ook is er een gemakkelijke verbinding met de IC-trein van en naar Blankenberge.

Opgelet!

Er zijn nog werken gaande ter hoogte van de Beemdstraat. Zolang deze duren, blijft lijn 10 beperkt tot Tongeren Station.

De woon- en schoolverbindingen krijgen trouwens vanaf januari 2024 een eigen lijnnummer:

  • Lijn 106 Tongeren – Schalkhoven – Romershoven – Bilzen

  • Lijn 107 Tongeren – Bilzen – Zutendaal – Genk

  • Lijn 108 Wiemesmeer – Zutendaal – Bilzen – Hoeselt

  • Lijn 109 Genk – Zutendaal – Bilzen – Tongeren


Bron: hoeselt.be

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page