top of page

HOESELT: Trajectcontrole Nieuwe Baan vanaf 6 oktober actief

Vanaf vrijdag 6 oktober 2023 wordt de trajectcontrole in de Nieuwe Baan in Hoeselt in gebruik genomen. De gemeente stelt de bevolking in kennis van de indienststelling van de camera's door middel van infoborden ter plaatse. Verdere info is beschikbaar op deze pagina.

Foto: © hoeselt.be

De trajectcontroles komen er om het verkeer te vertragen en zo de veiligheid te verhogen in de desbetreffende straten, het gevaar voor fietsers te verminderen en de toenemende druk op de woonomgevingen te doen dalen.


Een trajectcontrole is een systeem waarbij de gemiddelde snelheid over een langere afstand wordt gemeten. Een trajectcontrole werkt met nummerplaatherkenning. Als je met een te hoge gemiddelde snelheid rijdt tussen de meetpunten, dan stuurt het systeem de gegevens door en ontvang je een boete voor de beperkte snelheidsovertreding.


Er worden 7 trajectcontroles ingevoerd op lokale wegen. Dit voornamelijk in straten met een woonkarakter, waar een snelheidsbeperking van 50 km/uur geldt of die dienen als verbindingsweg tussen twee woonkernen.


6 trajectcontroles werden in gebruik genomen vanaf 22 mei 2023:


  • Groenstraat

  • Pasbrugstraat

  • Lindekapelstraat

  • Nederstraat

  • Nederstraat/Kleistraat

  • Gansterenstraat

Als laatste is er een trajectcontrole in de Nieuwe Baan voorzien. Deze wordt actief gesteld vanaf 6 oktober 2023.


Bron: hoeselt.be

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page