top of page

Hoge boetes voor negeren van doorlopende lijn ter hoogte van de Lidl in Bilzen

De politie van Bilzen heeft afgelopen zaterdag drie bestuurders een boete van 222 euro gegeven omdat ze, ondanks de aankondiging, bij het verlaten van de parking van de Lidl linksaf sloegen en dus de doorlopende gele streep negeerde. De politie controleerde er het afgelopen weekend omdat de verkeerssituatie in de Tongersestraat is gewijzigd.

Om het verkeer er vlotter te laten verlopen, zijn de twee rijrichtingen voorlopig door een gele doorlopende lijn, gescheiden. Dat betekend dus dat de chauffeurs tot aan de rotonde moeten rijden om zo dan alsnog hun bestemming richting Bilzen of Hoeselt verder te kunnen zetten.


Tijdens de controle afgelopen zaterdag werden 71 bestuurders aan de kant gehaald omdat ze de lijn hadden overschreden. Een bestuurster was het er niet mee eens. Ondanks dat ze niet akkoord was, kreeg ze toch nog een boete van 174 euro. Eén bestuurder, die bij het verlaten van een parking via de ingang het verkeersbord C1 (verboden richting) negeerde, moet ook 174 euro betalen. Niet alleen werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet respecteren van de wegcode, ook werden er nog vier andere onmiddellijke inningen opgeteld. Ondermeer voor het rijden met een verlopen keuring, rijden zonder veiligheidsgordel (2) en het parkeren buit de vakken.

bottom of page