top of page

Intervieuw Rode Kruis Hoeselt

Op zondag 3 februari kon je tijdens 'U Vraagt Wij Draaien' luisteren naar een interview met een medewerker van het Rode Kruis afdeling Hoeselt. Rode Kruis-Hoeselt is één van de ongeveer 260 plaatselijke afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. De afdeling telt een 30-tal vrijwilligers. Jean Vanspauwen en 2 medewerkers kwamen er vertellen hoe belangrijk het is om een cursus te volgen, maar ook dat bloed geven nog steeds belangrijk is. Er was ook een anonieme getuigenis.

Foto: © Brent van Lancker

Rode Kruis is de grootste humanitaire organisatie ter wereld. Wereldwijd zijn ze actief met meer dan 180 nationale verenigingen, 17 miljoen actieve vrijwilligers en honderdduizenden vaste medewerkers. In Vlaanderen zijn er zo’n 250 lokale afdelingen. Door deze sterke verankering in heel Vlaanderen staat onze afdeling heel dicht bij de bevolking. Zo kunnen we noden snel opsporen en helpen.


Wat ze doen, is misschien niet altijd zichtbaar. Maar het betekent wel een wereld van verschil voor de mensen die op ons rekenen. We helpen op vlak van rampenbestrijding, zelfredzaamheid en bloedvoorziening. Ze doen daarvoor maximaal beroep op vrijwilligers. Onze vrijwilligers helpen op verschillende manieren en zijn de spil van onze afdeling.


Op maandag 4 februari kan je tussen 18u en 20u30 bloed gaan geven in GC Ter Kommen in Hoeselt. Op 14 februari kan je dat tussen 18u en 20u30 ook doen in Zaal Nederheem, Nederstraat 30 OLV-Parochie in Hoeselt. De rest van de data vind je hier.Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page