top of page

LIMBURGNIEUWS: Succesvolle editie van Extrema Outdoor / Nieuwe brug in Zutendaal

Succesvolle editie van Extrema Outdoor

Het Extrema Outdoor festival in Houthalen-Helchteren heeft tijdens het Pinksterweekend met een goede editie afgesloten. Meer dan 60000 bezoekers bezochten het festival aan De Plas in Kelchterhoef. Tijdens het festivalweekend zijn geen grote incidenten geweest. Ook dit jaar werden bezoekers gecontroleerd op het bezit van drugs. 279 festivalgangers kregen meteen een boete. 253 van hen betaalde meteen de boete met behulp van een betaalterminal. De overige personen kregen een overschrijving mee. De drugs werden in beslag genomen. Op het vlak van geluidsoverlast is er goed nieuws. "Het aantal geluidsmeldingen is drastisch gedaald", laat burgemeester Alain Yzermans weten. "Ondanks het mindere weer kunnen we toch opnieuw spreken van een geslaagde editie."


Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst houd 'zomerBOB-campagne'

De politie van Bilzen, Hoeselt en Riemst heeft afgelopen weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag verkeerscontroles gehouden en dat naar aanleiding van de ‘zomerBOB-campagne’. De controles gebeurden aan de Tongersesteenweg in Hoeselt en aan de Maastrichterstraat (N2) in Bilzen. Eén bestuurster blies al snel positief bij een alcoholtest. Uit een speekseltest bleek bovendien dat ze onder invloed van drugs achter het stuur zat. Een geldig rijbewijs had ze niet meer, en haar wagen bleek bovendien niet verzekerd. Haar auto werd prompt in beslag genomen. Ook een tweede bestuurder had alcohol en drugs genomen. Het was de derde keer op amper 12 maanden dat hij tegen de lamp liep. Verder weigerde een bestuurder te stoppen, en bracht daarbij agenten in gevaar. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen, en zijn voertuig werd getakeld. Na verhoor mocht de agressieve bestuurder weer beschikken. Nog eens drie personen legden een positieve speekseltest af voor het gebruik van amfetamines en cannabis. Hun rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. Tijdens de controles betrapte de politie ook nog eens vijf personen die zonder veiligheidsgordel achter het stuur zaten. Zij kregen elk een boete van 116 euro. Nog eens 14 bestuurders gingen met een bekeuring voor technische gebreken aan hun wagen naar huis, of omdat ze niet in orde waren met hun boorddocumenten.


Nieuwe brug in Zutendaal geopend voor voetgangers en fietsers

Fietsers en voetgangers kunnen sinds 10 juni de nieuwe verhoogde brug over het Albertkanaal gebruiken. De nieuwe brug over het Albertkanaal in Zutendaal is nu 9,19 meter hoog. Door de afbraak van de brug in het naburige Eigenbilzen (Bilzen) moeten ze nu omrijden. Het fietspad is wel nog maar langs één kant van het wegdek op de brug aangelegd en is nog niet afgewerkt. Voorlopig moet men over een kiezelpad en zelfs kunststoffen matten fietsen. Tegen het eind van de maand zal de brug helemaal opengesteld worden voor alle verkeer.

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page