top of page

Lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst controleert zwaar vervoer

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft onlangs een controleactie ‘zwaar vervoer’ gehouden. Ze deden dat in samenwerking met de collega’s van Lokale Politie PZ Voeren - 5382 en de medewerkers van het mobiele keuringsstation GOCA. Tijdens de actie werden in totaal 14 vrachtwagens en/of aanhangwagens aan een technische controle onderworpen. Ook werden er controles uitgevoerd op de boorddocumenten, tachograaf en lading.

Foto/Bron: © Facebookpagina Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst

Tijdens de controle waren er 11 vrachtwagens in overtreding. Het ging onder meer om versleten banden, defecte verlichting of het ontbreken van de brandblussers. Vooraleer de vrachtwagenbestuurders mochten vertrekken, moesten ze eerst de versleten banden ter plaatse vervangen. Twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning van € 116 voor het niet-handenvrij GSM’en en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Tijdens de actie werd voor € 6.500 aan boetes geïnd.


In de Kleistraat in Beverst waren er dan weer snelheidscontroles. Van de 281 voertuigen die het radartoestel passeerden, reden er 90 voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur terwijl de max. toegelaten snelheid 50 km/uur bedroeg.

bottom of page