top of page

Met een lege maag lopen is niet goed

Tegenwoordig ben je hip als je een paar keer per week gaat joggen. Heel veel sportievelingen gaan ’s ochtends in alle vroegte nog voor het ontbijt een rondje joggen. Maar is dat wel goed als je wilt afvallen. Eerlijk? Je kan dat beter niet doen.

Als je wil gaan lopen om slanker te worden, is het verstandiger om voor het sporten ’s ochtends juist wel wat te eten. Jarenlang dachten alle joggers dat je vetverbranding sneller ging als je ging sporten op een lege maag. Dat zou je lichaam aansporen om vetcellen te verbranden in plaats van de calorieën. Het tegendeel blijkt waar.


Spiermassa Wat is nu beter? Sporten op een lege of een volle maag? Wel we hebben het antwoord voor jullie: je verbrandt in beide gevallen ongeveer evenveel vet. Het verschil is dat je op een lege maag ook spiermassa verliest omdat je lichaam daaruit energie haalt als er geen calorieën zijn om te verbranden. Bovendien sport je minder intensief en lang omdat je lichaam zonder brandstof sneller moe is.


Lichte snack De onderzoekers vergeleken een groepje joggers die trainden op een volle maag, en een groep die pas ging lopen na een lichte maaltijd. De joggers met een legere maag haalden ongeveer 10% van de verbruikte energie uit proteïnen en spiermassa. Eet dus voordat je aan een leuke loopsessie begint. Je neemt dan best een lichte snack. Denk bijvoorbeeld aan een rijstwafel, banaan of een gekookt ei. Tegenwoordig kan je zo een snacks ook vinden in een sportwinkel.

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page