top of page

Muzieklegende Tina Turner (83) overleden

Vanavond bereikte ons het droevige nieuws dat zangeres Tina Turner op 83-jarige leeftijd is overleden. Dat heeft haar woordvoerder woensdag bekendgemaakt. Hij liet weten dat Tina Turner na een lang ziekbed vredig is heengegaan in haar huis in Küsnacht in Zwitserland. Tina Turner is 83 jaar oud geworden. “De wereld verliest hiermee een muzieklegende en een rolmodel", sluit de woordvoerder af.


De Queen of Rock ‘n Roll, scoorde in de jaren zestig en zeventig grote hits, als River Deep, Mountain High. Later volgden nog heel wat grote hits waaronder Proud Mary, Private Dancer, What’s love got to do with it en (Simply) The Best. De zangeres is met 200 miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. In totaal won ze 12 Grammy Awards. In 1991 werd ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, in 2021 kreeg ze er opnieuw een plek, dit keer als soloartiest. Over het leven van Tina Turner is een musical gemaakt die wereldwijd nog steeds te zien is.


Tina Turner maakte eind jaren tachtig enkele duetten met muzikale vrienden. Denk maar aan Bryan Adams en "It's only love", David Bowie en "Tonight" en de megahit "It takes two" met Rod Stewart. In die periode neemt Turner ook een cover op van "The best": een nummer van Bonnie Tyler. Dit wordt dé hit die voor altijd met haar geassocieerd zal blijven.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page