top of page

Nieuws uit de regio Limburg: 16% rijdt te snel tijdens flitscontroles

Tijdens flitscontroles reed 16% te snel

Afgelopen vrijdag reed ongeveer 16% van de 911 voertuigen te snel tijdens een flitscontrole in de politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst. Op de Maastrichtersteenweg in Riemst was er zelfs117 km/ uur gemeten of 47 km/uur sneller dan toegelaten. Op de Rode Kruislaan in Bilzen klokte een auto af op 110 km/uur. Daar is maar 70km/uur toegelaten. Op Tongersesteenweg (50 km/uur) in Hoeselt bedroeg hoogst gemeten snelheid 79 km/uur.

Foto: © PhotoNews

Zondagsmarkt in Genk

De Zondagsmarkten in Genk vormen de grootste rommelmarkt van Vlaanderen. Elke zondagvoormiddag (juli en augustus) nemen een 700-tal standhouders deel aan de rommelmarkt in het centrum van Genk.


Nederlanders moesten auto laten staan

De auto’s van twee Nederlanders zijn vrijdag in beslag genomen bij een controle. De twee konden hun boete 1.260 en 53 euro niet meteen betalen en moesten tot de rekening was vereffend hun wagen laten staan.


Bromfietsen in beslag genomen in Bilzen

Twee bromfietsen zijn vrijdag in het centrum van Bilzen in beslag genomen. De twee bromfietsers reden te snel over de Markt en in het centrum. Hun tweewielers bleken te zijn opgedreven. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.


Diepenbeekse parochie Lutselus heeft weldra weer een kerk

De nieuwbouw met een gebedsruimte en polyvalente zaal voor de Diepenbeekse parochie Lutselus, is zo goed als klaar en zal weldra wordt opgeleverd worden. Het Mariabeeld, een glasraam en de kerkklok die van onder het puin van de oude, ingestorte kerk werden gehaald, krijgen een bijzondere plek.


Ook gemeente Riemst stapt in project van buurtpreventie24

Het gemeentebestuur van Riemst is in het project buurtpreventie24 gestapt. Het is een app die ontwikkeld werd door twee Bilzenaren. De gratis app die de gemeente aan Riemstenaren aanbiedt, maakt het mogelijk dat ze op een eenvoudige, efficiënte en snelle manier verdachte auto’s, situaties en personen in hun buurt, wijk of straat kunnen signaleren waarna de politie kan ingrijpen.


bottom of page