top of page

NIEUWS UIT DE REGIO: vanaf 2020 1u gratis parkeren in Genk

GENK: 1 uur gratis parkeren vanaf 2020

Vanaf 1 januari volgend jaar (2020) voert het stadsbestuur één uur gratis parkeren in in Genk-centrum, de Vennestraat, de Stalenstraat en de Hoevenzavellaan. Het gaat om het bovengronds parkeren, dus niet om de parkeergarages. Wie een half uur langer wil staan, betaalt 2,5 euro in Genk-centrum en 1 euro in de handelsstraten. De zones voor betalend parkeren blijven dezelfde zoals nu. Dat wil zeggen dat de gratis parkings aan onder meer de Molenvijver behouden blijven. Voor personen met een handicap die een parkeerkaart hebben, blijft het gratis parkeren onbeperkt in tijd bestaan.

Foto: © Koen Moreau

BILZEN: Vrouw door wagen opgeschept in de Winterstraat

Afgelopen donderdag gebeurde er een bizar ongeval in Bilzen. De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er die dag omstreeks 15u in Winterstraat in Bilzen is gebeurd. Getuigen hoorden daar een koppel ruzie maken. Even later werd de vrouw plots aangereden. Het slachtoffer werd opgeschept door een auto. Ze liep onder meer zware verwondingen op aan haar been. De auto reed na de klap meteen door. Mogelijk gaat het om de partner van de vrouw. Een ambulance en een MUG team snelden samen met de politie ter plaatse. Het parket Limburg laat weten dat de precieze omstandigheden van het ongeval nog worden onderzocht.


BILZEN: Alcoholcontroles op de N730 in Hoeselt en de N2

De politiezones Bilzen-Hoeselt-Riemst en Lanaken-Maasmechelen hebben in het kader van ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’ vrijdagnacht controles gehouden. En dat bleek ook nodig, want tijdens deze actie legden vier bestuurders een positieve speekseltest af. De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst controleerde tussen vrijdagavond 19 uur en zaterdag 2 uur op de N730 in Hoeselt en de N2 in Bilzen. Na het weekend worden de resultaten vrijgegeven.

bottom of page