top of page

NIeuws uit Limburg

TONGEREN: Verbindingsweg industrieterrein van Tongeren-Oost geopend.

Om de uitbreiding en het bestaande industrieterrein van Tongeren-Oost nog beter te ontsluiten, werd een verbindingsweg aangelegd. De aanleg van de weg en de financiering zullen worden gedragen door een bouwbedrijf uit Hoeselt, namelijk Cordeel. Het bedrijf heeft de 50 hectare, die de stad Tongeren toegewezen kreeg als uitbreiding van Tongeren-Oost, gekocht en zal snel met de werken starten om het gebied te ontwikkeln. Ze maakt de gronden bouwrijp en ze verkoopt die aan de bedrijven die op Tongeren-Oost willen investeren.

Foto: Karolien Coenen

Hasselt: Zone Limburg Regio Hoofdstad en politiezone Kanton Borgloon kopen twee ANPR-camera's.

Zowel op de Luikersteenweg in Hasselt als op de Verbindingslaan in Diepenbeek werd een ANPR-camera geplaatst. De politiezones gebruiken de camera's met nummerplaatherkenning vooral om gerechtelijke dossiers op te lossen zoals het opsporen van verdachte personen en rondtrekkende bendes of het terugvinden van gestolen voertuigen. Het plaatsen van deze camera's is een samenwerkingsinitiatief tussen de politiezones Limburg Regio Hoofdstad en Kanton Borgloon.


Hasselt: Hogeschool PXL en bedrijven slaan handen in elkaar voor nieuwe opleiding Internet of Things.

Tegen 2020 zullen wereldwijd meer dan 20 miljard apparaten via het internet met elkaar verbonden zijn. Dat vraagt om goed opgeleide installateurs, zowel voor thuis- als bedrijfsnetwerken. Hogeschool PXL start daarom vanaf september 2019 met een gloednieuwe tweejarige graduaatsopleiding Internet of Things waarin ook de bedrijven een actieve rol op zich nemen.


Sint-Truiden: Gratis fruit voor stadswerknemers

Van mei tot oktober kunnen ruim 450 personeelsleden van de stadsorganisatie van Sint-Truiden op dinsdag en donderdag opnieuw genieten van gratis fruit. Het stadsbestuur van Sint-Truiden maakt hiervoor 11.000 euro vrij en wil zo de bevolking aanzetten meer lokaal en duurzaam te eten. De vruchten zijn allemaal lokaal van oorsprong. In het andere geval dragen ze het Fairtrade-label.


BILZEN/HOESELT/RIEMST:

De politie heeft afgelopen maandag snelheidscontroles uitgevoerd in de Tongersestraat (118 op 718 gecontroleerden reden te snel) in Hoeselt, de Bolderstraat (22 op 152) in Riemst en de Taunusweg (204 op 522) en Biesenweg (12 op 23) in Bilzen.


BILZEN: 22-jarige Bilzenaar is bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar

De man ging op 5 juni 2017 in Bilzen aan de haal met een portefeuille en de huissleutels van een ex-vriendin. Met haar bankkaart kocht hij een treinticket. Hij bleef de vrouw ook steeds lastig vallen. Ook gaf hij enkele maanden later een man in Hasselt enkele rake klappen. De man liep op krukken toen hij werd aangevallen en was ingevolge de toegebrachte verwondingen drie dagen werkonbekwaam. De feiten zijn volgens de rechtbank bewezen. De burgerlijke belangen worden aangehouden.

bottom of page