top of page

Ook politie amuseert zich in de sneeuw tijdens eerste sneeuwval

Woensdagochtend 23 januari is een politiecombi van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst is op een afgelegen parking in Bilzen in de sneeuw gaan driften. De slippende combi werd gefilmd terwijl men zich amuseerde. Met een flinke snelheid maakte de combi bochten op een parking in de Kruisbosstraat.

De korpsleiding beraadt zich over een maatregel. Dinsdagochtend werd ook een wagen van de Dilbeekse politie gefilmd die donuts aan het draaien was in de sneeuw.


Ook De Lijn is een onderzoek gestart nadat in een Facebook-filmpje te zien is hoe een bus aan het glijden is op het militair domein in Brustem.


Mag je eigenlijk driften in de sneeuw? Het antwoord is: Hoe leuk het ook is, het mag niet. Ook op een lege parkeerplaats gelden de normale verkeersregels. De politie voegt daarbij de kanttekening dat er op lege parkeerplaatsen vaak nog altijd bomen, paaltjes of prullenbakken staan en dat de ervaring leert dat mensen het altijd weer voor elkaar krijgen om precies dat ene boompje te raken. Vergeet ook niet dat er altijd nog mensen zijn die hun hond moeten uitlaten of toevallig daar fietsen.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page