top of page

Paasweekend Ster van Zuid-Limburg

In het paasweekend komt de koers weer naar Hoeselt. Twee ritten van de 45ste ‘Trixxo Ster van Zuid-Limburg’ komen dan door onze gemeente. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart is Hoeselt het toneel voor deze internationale wielerwedstrijd. 

Foto: Ster van Zuid-Limburg

De vierdaagse internationale wielerwedstrijd (UCI) voor junioren is altijd een springplank geweest voor jonge talenten. Een toonmoment ook, want tussen de eerste eindwinnaar Eric Vanderaerden en de Deen Patrick Frydkjaer, de voorlopig laatste laureaat van een volwaardige Ster, reden heel wat kampioenen de Ster zoals Stijn Devolder, Jasper Philipsen, Johan Capiot, Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Remco Evenepoel.


Rit zaterdag 30 maart

Op zaterdag 30 maart maken de renners enkele lussen rond Hoeselt om vervolgens te finishen aan de voetbalterreinen van KVV Hoeselt op de Bergstraat. Je zal de renners dus meerdere keren langs de route zien voorbijkomen. Vanaf 14:45 uur komt de wedstrijd door Hoeselt om rond 17:15 uur aan te komen.


Het peloton komt door de volgende straten: 

  • Eikenbosstraat, Leuzestraat, Sint-Hubertusstraat, Herenstraat, Hardelingenstraat, Panisbergstraat, Tongersesteenweg, Bilzersteenweg, Gansterenstraat, Bergstraat, Groenstraat, Nederstraat, Eikenbosstraat, Heibrikstraat, Hoogstraat, Goosstraat, Plasstraat en Schalkhovenstraat.


Bron: hoeselt.be

bottom of page