top of page

Politie betrapt bestuurders met overdreven snelheid in de regio van Bilzen.

Afgelopen zondag heeft de lokale politie verkeerscontroles gehouden in Bilzen, Hoeselt en Riemst. En het was wel nodig, want 66 van de 989 gecontroleerde bestuurders werden op de bon geslingerd wegens overdreven snelheid.

De politie stelde zich op aan de Waterstraat, de Zangerheide en de Hasseltsestraat in Bilzen, aan de Burgemeester Marresbaan in Riemst en aan de Nederstraat in Hoeselt . Aan de Waterstraat in Munsterbilzen reed één bestuurder tegen 73 per uur door de bebouwde kom. Aan de Hasseltsestraat in Bilzen werd een auto geflitst tegen 115 per uur, waar slechts 70 toegelaten is. Drie buitenlanders dienden hun boete onmiddellijk te betalen. De politie stelde ook nog 16 parkeerovertredingen vast.


Vandaag, maandag 28 januari, is vanochtend een 27-jarige bestuurder uit Tongeren onder invloed van marihuana betrapt. De jongeman werd gecontroleerd op de Alden Biesensingel in Bilzen. Na de positieve test moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij moet later nog voor de politierechter komen.


Tijdens andere verkeerscontroles afgelopen weekend heeft de politie een leerling-bestuurder geverbaliseerd omdat die met drie passagiers rondreed, onder wie één kind. Dat is niet toegestaan. De controles gebeurden al op vrijdagavond tussen 18 uur en middernacht. Dat gebeurde in Bilzen op de Maastrichterstraat, in Riemst op de Maastrichtersteenweg en in Hoeselt op de Bilzersteenweg. Tijdens die actie is in Mopertingen een bestuurder aan de kant gehaald. Hij bleek onder invloed van cocaïne te rijden. Zijn rijbewijs was al sinds 2017 vervallen. Zijn voertuig werd getakeld opdat hij er niet meer mee kan rijden. Een sushi-bezorger uit Maastricht is beboet met 58 euro omdat hij zonder valhelm reed.


Er werden ook alcoholtesten gedaan. Van de 346 personen die getest waren, was er één positief.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page