top of page

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst vat man die in cel moest zitten

De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft donderdag toevallig een Nederlander tegengehouden die in de gevangenis moest zitten omdat hij een aandeel had in het houden van een drugsplantage. De man liep tegen de lamp nadat hij uit het verkeer werd geplukt omdat hij rondreed met een defect stoplicht. Bij het controleren van zijn identiteit, ontdekte de politie dat de man geseind stond met een bevel tot gevangenneming.

Foto: © Koen Moreau

Tijdens de controle bleek wel dat de bestuurder uit Nederland geen alcohol gedronken had en de boorddocumenten waren ook in orde. De moest wel nog een speekseltest doen en daaruit bleek dat de man recent marihuana en amfetamines had gebruikt. Bij verder nazicht bleek wel dat de 51-jarige bestuurder geen geldig rijbewijs kon voorleggen. Het voertuig werd dan ook meteen getakeld. In het voertuig werd ook nog 3 gram marihuana aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en zal later vernietigd worden.


Bij een grondige controle van de identiteit van betrokkene, bleek hij ook nog geseind te staan met een bevel tot gevangenneming. De Nederlander had een gevangenisstraf gekregen in het kader van een veroordeling voor een aandeel in een drugsplantage. De Nederlander werd meteen van zijn vrijheid beroofd en opgesloten in de cel van het commissariaat van Bilzen om later te worden overgebracht naar de gevangenis.

bottom of page