top of page

Politie controleert zwaar vervoer in Bilzen. Ook bestuurders onder invloed betrapt.

Dinsdag en vandaag (woensdag) heeft de politie aan de Zutendaalweg in Munsterbilzen en N700 in Bilzen het zwaar vervoer gecontroleerd. Tijdens de actie werden tal van inbreuken vastgesteld. Ook zijn er een aantal pv’s en onmiddellijke inningen uitgeschreven. De zwaarste boete was voor een chauffeur die 1.320 euro diende op te hoesten voor een niet-gekeurde tachograaf. In totaal ging het om 32 vastgestelde inbreuken.

Foto: © hln / bron: hbvl

Ook op de N700 waren er woensdag ook snelheidscontroles. Van de 1.101 wagens die de camera passeerden reden er 134 te snel. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze 147 tot 148 km/uur reden op een plaats waar 90 km/uur de limiet is.


Eerder deze week tijdens controles door de politie is een 30-jarige bestuurder uit Bilzen in de Kapittelstraat aan de kant gehaald. De man bleek onder invloed van drugs. Het was niet de eerste keer dat hij tegen de lamp liep. Sinds begin 2017 is hij al voor de vierde keer gepakt op het gebruik van drugs. Evenveel keren betekende dat de intrekking van het rijbewijs. Op de Maastrichterstraat in Bilzen betrapten de agenten nog een tweede gedrogeerde bestuurder. Hij was onder invloed van drie soorten drugs: marihuana, cocaïne en amfetamines. Tijdens de controle vond de politie nog 2,5 gram wiet. De 31-jarige man moest ook zijn rijbewijs afgeven.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page