top of page

Politie rijdt dief zonder rijbewijs klem in Hoeselt

Woensdag heeft de lokale politie van Hoeselt een dief klem gereden aan de Hoflaan. De man reed al sinds 2014 rond zonder geldig rijbewijs. Bovendien stond geseind wegens een zware diefstal van brandstof in Diepenbeek.

Het was niet de eerste keer dat de lokale politie de man tegen kwam deze week. Vorige zaterdag werd diezelfde man ook al eens opgemerkt, maar ze probeerde hem tevergeefs aan de kant te zetten. Hij was op de vlucht geslagen voor een grote alcoholcontrole in Bilzen. Toen de politie de achtervolging inzette werden snelheden boven de 150 kilometer per uur gehaald, op een rijbaan waar slechts 70 toegestaan is. De bestuurder beging meerdere verkeersinbreuken, en bracht tijdens zijn dolle rit heel wat bestuurders in gevaar. Uiteindelijk kon de man zaterdag toch ontkomen, door over de grens richting Maastricht weg te scheuren.


Woensdag 16 januari werd hij dus toch gevat in Hoeselt. De man had sinds 2014 geen geldig rijbewijs meer. De 27-jarige jongen moest ook een speekseltest doen. Daaruit bleek dat hij rondreed onder invloed van marihuana. In opdracht van het parket Limburg werd zijn auto meteen van een klem voorzien. In die wagen vonden agenten nog een moersleutel terug. Deze werd meteen in beslag genomen, en er werd een proces-verbaal opgesteld wegens verboden wapenbezit. De bestuurder liet al weten dat hij zich ermee wilde ‘verdedigen’. De man werd gearresteerd, omdat hij ook nog eens bekend stond voor een zware diefstal van brandstof in Diepenbeek. De eigenares van de wagen kreeg tenslotte een proces verbaal, omdat ze haar wagen had toevertrouwd aan een persoon zonder rijbewijs.

bottom of page