top of page

'Somewhere Down The Crazy River'-zanger Robbie Robertson overleden

Gitarist, zanger en songwriter Robbie Robertson is woensdag op tachtigjarige leeftijd overleden. Robbie ken je vooral als frontman van The Band en nadat de groep uiteen ging, als solo artiest. Het is nog niet bekend gemaakt waaraan Robertson is overleden.


In 1965 vroeg Bob Dylan de band mee op zijn tournee. Later namen The Hawks met Dylan, in de kelder van het huis “Big Pink” in Woodstock, de al even legendarisch geworden ‘Basement Tapes’ op. Daarna volgden albums als ‘Music From Big Pink’ (1968) gevolgd door o.a. ‘The Band’ (1969) en ‘Stage Fright’ (1970). Robertson schreef daarbij verreweg de meeste songs, met als succesvolste de nummers ‘The Weight’ en ‘The Night They Drove Old Dixie Down’.

In 1976 viel The band uit elkaar. Robertson ging verder als zanger, producer, filmmuziek-schrijver en ook als acteur in de film The Crossing Guard uit 1995. In 1988 scoorde Robbie Robertson een wereldhit met ‘Somewhere Down The Crazy River’. Daarna maakte hij nog vele albums, waarvan de albums ‘Storyville’ (1991) en ‘How to become clairvoyant’ (2011) ook bij ons in de smaak vielen. Robbie leverde in 2019 zijn laatste album af: ‘Sinematic’. Kort voor zijn dood had Robertson net een nieuw project met Scorsese afgerond voor de film Killers of the Flower Moon, aldus Variety.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page