top of page

Stad eert Jazz Bilzen-festival met reusachtig streetartwork

De bekende kunstenaar Sozyone heeft de gevel van het Heilig Grafinstituut op het Jazz Bilzenplein voorzien van een gigantisch graffitikunstwerk. Toepasselijker kan niet want het thema van de muurschildering is … het gelijknamige legendarische festival. Voorts voorziet de stad ook elders ruimte voor lokale graffitikunstenaars die hun creativiteit aan de buitenwereld willen tonen.

Foto: © bilzen.be

Lang voor Rock Werchter en Pukkelpop was er Jazz Bilzen. Van 1965 tot 1981 lokte deze jaarlijkse muzikale hoogmis duizenden bezoekers. Met ronkende namen als The Cure, AC/DC, Lou Reed, Tina Turner, Blondie, The Clash, The Police, Black Sabbath en James Brown was Jazz Bilzen een absolute trendsetter in Europa én een proeftuin voor alle grote festivals die in België zouden volgen.


Schepen van cultuur Griet Mebis: “Wij zijn dan ook trots op de blijvende erfenis van Jazz Bilzen. Dat willen we met dit project letterlijk in de verf zetten. Sozyone, zonder twijfel een van de allergrootste namen in het genre, heeft een indrukwekkend werk uit zijn spuitbussen getoverd, op een boogscheut van het oorspronkelijke festivalterrein. Dit is een prachtige opvolger van de graffititoren, die bij de herinrichting van het Jazz Bilzenplein moest worden afgebroken.”....lees verder....


Bron: bilzen.be

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page