top of page

Vanaf januari 2024 GFT-container in Diepenbeek

Sinds 1 januari 2022 sorteer je, net als elke Diepenbekenaar, je afval in verschillende kleuren zakken. Dat systeem is intussen goed ingeburgerd, maar toch zijn er mensen die liever een container gebruiken voor hun keuken-en tuinafval. Vanaf 1 januari 2024 kan dat opnieuw.

Wie een gft-container wil, kan er één bestellen. De huidige dienstverlening met zakken blijft bestaan.

Foto: © diepenbeek.be

Voor gezinnen die hun afval in zakken willen blijven sorteren, verandert er niets. De gele keukenafvalzak en de groene tuinafvalzak blijven bestaan, samen met de blauwe pmd-zak, de oranje textielzak en de grijze huisvuilzak. De nieuwe gft-container is niet verplicht, het is een extra dienstverlening voor wie dat wil. Per kalenderjaar, van 1 januari tot 31 december, betaal je een vast bedrag. Voor 2024 bedraagt de kostprijs 85 euro. De gft-containers worden tweewekelijks aan huis geledigd. De exacte dag vind je terug in de afvalkalender die eind december in je bus valt. Vanaf januari 2024 kan je de gft-container buiten zetten voor lediging. Wie de container vanaf januari wil gebruiken, bestelt hem best voor 12 november. Dat kan gemakkelijk online:

  • Surf vanaf 16 oktober naar limburg.net/bestellen-aanvragen

  • Klik op ‘container-abonnement’ en bestel je gft-container. Hiervoor heb je een mijn.limburg.net-account nodig. Als je er geen hebt, kan je er een aanmaken met je eID (kaartlezer) of de itsme-app.

  • Je betaalt online.

  • Limburg.net verwerkt je aanvraag en stuurt een mailtje met de leveringsdatum.

  • De container wordt aan huis geleverd. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven.

Je kan uiteraard ook later bestellen. In dat geval moet je zo’n 10 werkdagen rekenen tussen de bestelling en de levering. In de opstartfase kan dat langer duren, afhankelijk van het aantal aanvragen.

Wat met de tuinbak? Deze dienstverlening stopt vanaf januari 2024. Gezinnen die nu de tuinbak gebruiken, krijgen een brief met alle informatie over de stopzetting. Limburg.net voorziet een terugbetaling voor de maanden die je eventueel teveel heeft betaald en haalt de tuinbak op een afgesproken dag terug op. Als je een tuinbak had en nu graag een gft-container wil, vraag je er best tijdig één aan. Je kan tuinafval ook nog steeds naar het recyclagepark brengen of in de groene zakken thuis aanbieden. Voor snoeihout kan je een ophaling aan huis aanvragen.


bottom of page