top of page

WEERBERICHT: Krijgen we regen, ijzel of sneeuw? Vanaf maandag zeer koud!

Het ziet er naar uit dat Limburg dan toch onder een dik sneeuwtapijt komt te liggen al is dat nog af te wachten hoeveel cm er in welke regio zal vallen. Tijdens de nacht naar zondag wordt het een pak kouder vanuit het noorden van onze provincie. Daar zal het dus gaan sneeuwen terwijl het in midden-Limburg gaat ijzelen en in het zuiden zou het gaan om regen. Er wordt in het noorden een dik pak sneeuw verwacht, terwijl het in het zuiden toch een heel wat minder zal zijn. Maar zoals steeds valt dit echt wel af te wachten omdat we maar een piepkleine provincie zijn en dan hangt het er vanaf of de kern zich net iets verder verschuift of niet. Ook zondag zijn de weerkaarten nog niet heel duidelijk. Het wordt dus nog even afwachten. Sommige weerkaarten voorspellen nog meer sneeuw in het noorden van Limburg terwijl het in zuiden zal regenen. Hoe later op de dag hoe groter de kans op wat sneeuw overal in onze provincie.

Maandag krijgen we een zeer koude dag. Een sneeuwbui is niet uitgesloten. Tijdens de nacht naar dinsdag gaat het flink vriezen en ook tijdens de dag zullen de maxima rond het vriespunt liggen. Tijdens de nacht gaat het stevig vriezen. Bij een heldere hemel kunnen de minima zakken naar -15°C. Woensdag krijgen we een droge zonnige dag met maxima die niet boven het vriespunt zullen uitkomen. Tijdens de nacht naar donderdag zakken de minima naar -10°C.


Donderdag krijgen we een ijskoude dag met maxima die overdag niet verder dan -5°C zullen gaan. Tijdens de nacht naar vrijdag zakken deze alweer naar -10°C. Een muts, sjaal en handschoenen zullen de komende dag niet overbodig zijn.

bottom of page