top of page

Weet wat je eet: Tiramisu

Het is weekend en dan mogen de gerechten al wel eens wat meer calorieën bevatten Daarom gaan we het deze keer hebben over Tiramisu, de Italiaanse klassieker. De erin verwerkte eieren maken het tot een echt voorjaarsgerecht, maar je kan het natuurlijk ook het hele jaar door maken. Hou er wel rekening mee dat het gerecht een vleugje alcohol bevat, dus oppassen met jonge eters. Je kan de alcohol ook weglaten en vervangen door koffie. Begin tijdig met het maken van dit gerecht omdat het nog enige tijd moet opstijven in de koelkast (of vriezer). We zien jullie al watertanden en daarom hebben we bij Sport Fm Continu dit lekker gerecht hieronder in stappen gezet, zodat ook jullie ervan kunnen genieten.


Voor 6-8 personen heb je  nodig: 3 eieren 100 gram suiker 250 gram mascarpone ca. 100 ml slagroom 12 lange vingers 50 ml afgekoelde koffie 30 ml amaretto 2 theelepels cacaopoeder *)


Verder heb je nodig: 1 grote en 2 kleinere kommen, een mixer met gardes, een lepel, een glazen schaal of cakevorm, een theezeefje


  1. Volg de volgende stappen en smakelijk 1. Splits de eieren in dooiers en witten. Zorg dat er geen spoortje geel bij het wit komt. Doe de witten in de grote kom, de dooiers in een kleine. Voeg zowel bij de dooiers als bij de witten ieder 50 gram suiker toe. Roer de suiker even los door de witten. 2. Klop de dooiers met suiker romig. Was de gardes af, er mag geen spoortje van het mengsel aan blijven kleven. Klopt nu de witten stijf, eerst op een langzame stand totdat de suiker is opgelost, later wat sneller. 3. Roer mascarpone met de slagroom tot een egale, enigzins lobbige massa. 4. Meng het dooiermengsel door de stijfgeslagen eiwitten tot alles goed door elkaar is gemengd. Roer er dan de mascarpone door, ook weer tot alles goed vermengd is en er nagenoeg geen klontjes meer inzitten. 5. Beleg de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers. Besprenkel ze met koffie. Schep de helft van het ei-mascarponemengsel hierover, en spreid het met een lepel uit tot alle lange vingers bedekt zijn. Strooi er met behulp van het theezeefje 1/2 tot 1 theelepel cacaopoeder over. Leg nu de andere lange vingers hierop, en besprenkel deze met de amaretto. Hierover schep je de rest van het ei-mascarponemengsel en vlakt dit weer met de lepel. Strooi door het theezeefje de andere theelepel cacaopoeder erover. 6. Zet de schaal met tiramisu minstens een uur in de vriezer, of minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.


*) Een kleine tip: Strooi er eens geraspte chocola over in plaats van cacaopoeder.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page