top of page

Zonnecrèmedispenser in Bilzen

Vanaf nu kunnen bezoekers van evenementen in Bilzen gratis gebruikmaken van een zonnecrèmedispenser. Zo wil de stad mensen aanzetten zich goed te beschermen tegen UV-stralen. Het toestel wordt voor een periode van vier maanden gehuurd.

Foto: © bilzen.be

Eerst even de feiten: huidkanker is een van de snelst toenemende vormen van kanker in Vlaanderen. De belangrijkste oorzaak hiervan is blootstelling aan de zon. Eén Belg op vijf wordt vóór zijn of haar 75ste geconfronteerd met huidkanker.


Reden te meer om extra je voorzorgen te nemen door in de schaduw te blijven, voldoende kleding te dragen én zonnecrème te gebruiken. Als stad hebben we hier een preventieve rol in te spelen. Vandaar de keuze voor een verplaatsbare dispenser tijdens activiteiten en evenementen.


De Sundo SMOTspot stelt niet alleen zonnecrème ter beschikking. Op het ingebouwde scherm kunnen passanten de UV-index controleren en het advies of smeren op dat moment nodig is. Per gebruikte liter crème doet Sundo een donatie aan de Stichting tegen Kanker.


Het toestel zal eerst te vinden zijn in park Edelhof in Munsterbilzen, o.m. voor Picknicken in het park. Vervolgens zal de dispenser dienstdoen in het centrum tijdens o.m. Tureluurs, Café Congé, de koopjesperiode en Kunst op de Markt. De kans is reëel dat de Sundo SMOTspot ook nog op andere locaties opduikt.


De huur voor vier maanden bedraagt 2.900 euro, een zeer nuttige investering op het vlak van huidkankerpreventie. Laat het zonnetje nu maar komen. Bilzen is helemaal klaar voor een stralende zomer!


Bron: bilzen.be


bottom of page