top of page

Amerikaanse soulzanger Bill Withers op 81-jarige leeftijd overleden

Bill Withers, de invloedrijke Amerikaanse soulzanger die "Lean on Me", "Ain't No Sunshine" en "Lovely Day" schreef, is op 81-jarige leeftijd overleden aan hartcomplicaties. Dat heeft zijn familie in een mededeling laten weten. Withers schreef heel wat muziek zelf en nam verschillende andere grote hits op, waaronder "Use Me" en "Just the Two of Us". Halverwege de jaren tachtig deed de zanger het al heel wat rustiger aan. Withers een vrouw,Marcia Johnson, en hun twee kinderen, Todd en Kori, na. Hij overleed op maandag 30 maart in Los Angeles, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt.

Foto: © Alan Messer/Rex/Shutterstock

De familieverklaring luidt: We zijn kapot door het verlies van onze geliefde, toegewijde echtgenoot en vader. Een eenzame man met een hart gedreven om verbinding te maken met de wereld in het algemeen. Met zijn poëzie en muziek sprak hij eerlijk met mensen en verbond ze met elkaar. Zijn muziek behoort voor altijd tot de wereld. In deze moeilijke tijd bidden we dat zijn muziek troost en amusement biedt terwijl fans zich aan hun dierbaren vastklampen."


Het kenmerkende lied "Lean On Me" van de ster is onlangs in verband gebracht met de Coronavirus-pandemie, waarbij veel mensen hun eigen versies plaatsen om gezondheidswerkers en andere essentiële diensten te ondersteunen.



bottom of page