top of page

Gedaan met parkeren in straten rond Winterland in Hasselt

Het eindejaar komt er weer aan en dat betekend dat er weer heel wat kerstmarkten zullen open gaan. Zo ook Winterland in Hasselt en dat zorgt alle jaren, vanwege de vele bezoekers, voor heel wat verkeersdrukte in de stafd. Maar dat zal vanaf dit jaar gedaan zijn want het is gedaan met parkeren in de straten rond Winterland in Hasselt.

Foto: © winterland.be / Bron: winterland.be/hbvl

Maandag zal hierover een beslissing komen. Dat gebeurd tijdens een vergadering met de buurt. Betalend parkeren tot middernacht, zoals vorig jaar, zorgde voor heel wat protest. De betaalzone rond het Dusart zal dus afgeschaft worden. De grote toestroom toeristen - vorig jaar één miljoen - zullen de randparkings moeten gebruiken.


De elfde editie van Winterland Hasselt start op 24 november 2018. Op vrijdag 23 november wordt Winterland Hasselt officieel geopend. Vanaf dan staat de Hasseltse binnenstad weer 6 weken lang in het teken van een gezellig warme winter. Het Kolonel Dusartplein wordt omgetoverd in een groot winterdorp en maakt Hasselt de mooiste en gezelligste kerststad van België. Een grote kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers uit 9 landen, drank- en eetstandjes, de Grand Carrousel, het huis van de Kerstman, een reuzenrad en andere attracties zorgen verder voor een ongekende winterambiance.

bottom of page