top of page

Rapper Brother Marquis van 2 Live Crew overleden

Bijgewerkt op: 13 jun.

Mark Ross, beter bekend als rapper Brother Marquis van de hiphopgroep 2 Live Crew, is overleden. Dit nieuws werd maandagavond gedeeld via de sociale media-accounts van 2 Live Crew. Hij was 58 jaar oud. Er werd geen doodsoorzaak gedeeld.Luther Campbell, beter bekend als Uncle Luke en voormalig lid van 2 Live Crew, heeft eer betoond in een bericht op X. "Mijn medeleven gaat uit naar de familie van Brother Marquis en zijn vele fans over de hele wereld bij het vernemen van zijn overlijden. We hebben samen veel strijd geleverd voor de cultuur en geweldige muziek gemaakt, iets wat ik nooit zal vergeten", schreef Campbell deels. "Brother Marquis, van wie ik weet dat hij zou willen dat we zijn leven vieren, dat is precies wat ik ga doen. R.I.P. mijn broer."


Hoewel hij geen oorspronkelijk lid was van 2 Live Crew, was Ross een opvallende figuur. Na zijn geboorte in Rochester, New York, bracht hij zijn jeugdjaren door in Los Angeles voordat hij naar Miami verhuisde. In 1986 werd hij lid van 2 Live Crew, samen met DJ Mr. Mixx (David Hobbs), Fresh Kid Ice (Christopher Wong Won) en Campbell, die destijds bekend stond als Luke Skyywalker.


Ze werden bekend om hun liedjes, teksten en optredens, waaronder de hit "Me So Horny" uit 1989. Dat nummer werd opgenomen op hun album "As Nasty As They Wanna Be" uit 1989, dat door een rechter in Florida obsceen werd verklaard en een van de eersten werd met een label "Parental Advisory: Explicit Content". De groep ging in de jaren 1990 uit elkaar, maar Ross herenigde zich in de jaren 2000 met Hobbs en Won. Ze toerden samen tot de dood van Won in 2017.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page